A májrák ellen is hatékony lehet a hepatitis B elleni védőoltás

2009-11-24


A csecsemőkorban beadott hepatitis B elleni védőoltás nemcsak a fertőző májgyulladás, de később a májrák ellen is hatékony lehet - derült ki egy kutatásból.

Védőoltás hepatitisz b 


Védőoltás B hepatitisz ellen

2009-11-23


A 14 éves korú serdülôk kötelezô jelleggel bevezetett B hepatitis elleni védôoltása igen jelentôs elôrelépés a közegészségügyben, a fertôzô kórképek megelôzés terén. Ez a betegség, korábbi nevén szérum hepatitis, elterjedtsége és súlyos következményei miatt kiemelkedô fontosságú az emberi patológiában.

Védôoltás B hepatitisz ellen 


A genetika dönti el, használ-e a hepatitis C elleni szer?

2009-11-20


Az emberek génállományában jelen lévő apró különbségtől függhet, használ-e a fertőzött páciens kezelésére a szokásosan alkalmazott szer - állítják meg amerikai kutatók a Nature tudományos magazin online kiadásában közzétett tanulmányukban.

Hepatitis C elleni szer 


Látogatási tilalom hepatitis járvány miatt a nyíregyházi kórházban

2009-11-19


Látogatási tilalmat rendeltek el, illetve korlátozták a látogatások számát a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban, miután járványos hepatitis A-, illetve felső légúti megbetegedéseket észleltek a gyógyintézetben. A Klubrádió információi szerint egy környékbeli faluból kerültek a kórházba a hepatitis fertőzöttek.