A rettegett hepatitis C és új remények

2009-11-06A májbetegségekről, köztük a fertőző májgyulladásról hallva általában makacs és veszélyes dologra gondolunk. A hepatitis C esetében elképzelésünk nem áll messze a valóságtól.

A rettegett hepatitis C  


Hepatitis B-fertőzés - többször transzfundáltaknál

2009-11-05


A fertőző májgyulladásnak több típusa van, ezek közül néhány főleg vérkészítményekkel, nem steril injekciós tűvel vagy szexuális úton terjed. Az egyik ily módon terjedő vírus a hepatitis B vírusa.

Hepatitis B-fertőzés 


Vírushepatitisek

2009-11-04


A vírushepatitis megnevezés különböző vírusok által okozott fertőzéses májártalmak gyüjtőneve. Vezető klinikai tüneteikben sok a hasonlóság, jellemző a májgyulladás és a sárgaság, de kórokozóik és az okozott betegségek különböznek egymástól. A csoport betegségeit a kórokozók alapján nevezték el. A jelenleg ismert hepatitis vírusokat A-tól G-ig jelzik és X-szel jelölik a még nem azonosított vírusokat.

Vírushepatitisek 


Hepatitis "ABC"

2009-09-24


A hepatitises betegek világnapja fontos alkalom arra, hogy a hepatitis vírusokról, az általuk okozott betegségekről, gyógyíthatóságukról, terjedésükről hiteles információ jusson el az emberekhez a tömegkommunikáció csatornáin keresztül.

Tovább