vissza a cikkekhez

Látogatási tilalom hepatitis járvány miatt a nyíregyházi kórházban

2009-11-19


Látogatási tilalmat rendeltek el, illetve korlátozták a látogatások számát a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban, miután járványos hepatitis A-, illetve felső légúti megbetegedéseket észleltek a gyógyintézetben. A Klubrádió információi szerint egy környékbeli faluból kerültek a kórházba a hepatitis fertőzöttek.A fertőző betegségek rövid időn belül nagy számban fordultak elő a kórház ápolási osztályán, valamint a gyermekosztály infektológiai részlegén, ezért ott látogatási tilalmat rendeltek el - mondta a gyógyintézet sajtóreferense.


Hozzátette: további óvintézkedésként a kórház többi osztályán mérsékelték a látogatások számát. A betegek hozzátartozóitól azt kérik, hogy naponta lehetőleg családonként csak egy ember keresse fel a gyógyintézet ápoltjait, s fél óránál tovább ne tartson a látogatása.

 

 


A sajtóreferens tájékoztatása szerint az eddig jelentkezett megbetegedéseket enyhe lefolyásúnak minősítették az orvosok, de a járvány továbbterjedésének megakadályozására mindenképpen szükségesnek tartották a látogatási tilalom és korlátozás bevezetését.


B. Mikula Edit hozzáfűzte: az intézkedés feloldásáról a kórház tájékoztatja majd a betegeket és a hozzátartozókatvissza a cikkekhez